Logo
Nyhetsartikkel /

Ledergruppen i North Energy klar

Skrevet av: Elisabeth Andersen         Dato: 12.12.07 11:18

Ledergruppen i det nordnorske oljeselskapet klar.

 
Nå er ledergruppen i North Energy AS klar. Administrerende direktør vil bygge selskapet opp til et middels stort oljeselskap som kan representere hele Nord-Norge.

 
- Ja, jeg går til jobben som administrerende direktør i North Energy med ambisjoner om å bygge oljeselskapet gradvis opp til en virksomhet som kan representere hele Nord-Norge med produksjon og inntekter senest i 2018, sier Erik Karlstrøm.

 
Han har nå forlatt Kairo og det tyske oljeselskapet RWE Dea der han har jobbet i nær 20 år. Sol og sand er byttet ut med kulde og snø, men Karlstrøm er ikke fremmed for arktiske forhold. Han er kommet hjem.

 - Jeg er født på sykestua i Alta for 51 år siden og har vokst opp i Talvik like ved. I 1982 avla jeg min diplom i geofysikk ved NTH i Trondheim og begynte å arbeide i det verdensomspennende amerikanske oljeselskapet Mobil. Etter seks år som geofysiker i Stavanger og i Dallas, Texas, dro vi til Oslo for at min kone skulle gjøre ferdig sine studier. Der begynte jeg i 1988 å arbeide for det tyske selskapet jeg har arbeidet for helt frem til i dag, forteller Karlstrøm, som har to barn på 24 og 16 år.

For RWE Dea har Karlstrøm arbeidet både i Tyskland, Russland, Norge og Egypt. Hans siste periode i Egypt ble avsluttet med brønnboring på Nildeltaet så sent som denne måneden.

 
Leder for reservoar også født i Alta

 
Med seg i ledergruppen har Karlstrøm 44 år gamle Astrid Martinsen Tugwell, også født på sykestua i Alta, men flyttet kort tid etter til Øksfjord i Loppa. Tugwell utdannet seg til petroleumsingeniør i Skottland og jobbet kun 8 måneder hos Oljedirektoratet før hun dro utenlands med Shell.

 
- Jeg har arbeidet nesten 20 år i Shell, halvparten i utlandet og halvparten i Stavanger.  Hos Shell startet jeg med et par års fartstid på riggene for å lære mer om faget fra bunnen av, og muligheten til å starte slik var også grunnen til at jeg startet hos Shell, forklarer Tugwell.

 
Siden har hun vært reservoaringeniør på et bredt spekter av olje- og gassfelt rundt i Europa,
deriblant på Ormen Lange i den spennende tida da funnet skulle avgrenses og utbyggingsløsning velges. Tugwell har også jobbet med planlegging og økonomi, før hun de siste årene har vært Development Leader for Draugen-feltet. 

 
- Å jobbe direkte med et norsk felt med driftsorganisasjon i Kristiansund har vært en flott opplevelse både faglig og på det menneskelige planet. Jeg gleder meg veldig til å komme lengre nord og ta fatt på de utfordringene som venter der, avslutter lederen for reservoar, som har med seg sin britiske ektemann og tre barn på 13, 10 og 7 år til Alta.Letesjef med røtter i Lenvik og Andøy


Svein Johansen heter mannen som bekler stillingen som letesjef i North Energy, med spesielt ansvar for Norskehavet. Han vil ha et kontor i Oslo hvor en del av arbeidet med Norskehavet vil finne sted, men reiser til Alta hver uke for å delta på de ukentlige ledermøtene ved hovedkontoret. Letesjefen for Barentshavet vil sitte permanent i Alta og jobbe tett sammen med Svein.


Svein kommer rett fra sin stilling som letesjef i Svenska Petroleum Exploration. Johansen har slektsrøtter i Lenvik på sin fars side og i Andøy på sin mors side. Oppveksten har han tilbrakt dels på Finnsnes dels i Andøy.


Han avla hovedfagseksamen i Petroleumsgeologi ved Universitetet i Bergen i 1981 og har til sammen 26 års erfaring fra utforsknings-, forsknings- og produksjonsrelatert virksomhet som geolog og geofysiker for oljeselskapene Hydro, Enterprise Oil, Chevron, Gas de France og Svenska Petroleum Exploration. Johansen har hovedsakelig hatt norsk sokkel som virkefelt.HMS-sjef med lang erfaring


Selskapets HMS-sjef heter Lars Tveter og har mer enn 30 års erfaring fra petroleumsindustrien innen prosessteknologi, forskning og utvikling, HMS, foretningsutvikling og generell ledelse.


Han er utdannet sivilingeniør fra NTH og Master of Management fra BI. Tveter har bred internasjonal erfaring gjennom 10 år og har i flere år arbeidet for Total innen HMS og samfunnskontakt.


Tveter kommer til North Energy fra selskapet Aibel der han i dag er General Manager for Libya med base i Tripoli. Han har nordnorsk tilknytning gjennom sin kone som er fra Havnnes i Lyngen.


Fire frem til sommeren


Ledergruppa i North Energy skal bestå av fire personer frem til det tidspunktet da kontorene i Alta er fullt operative og bemannede. Nå søkes det også etter geologer, geofysikere, reservoaringeniører, IT-ansvarlig, administrasjonssjef, samfunnskontakt og sekretær.


- Vi er i gang med å finne personell til å bekle disse stillingene, og skal ha det meste på plass i løpet av våren, forteller administrerende direktør, Erik Karlstrøm.

NYHETER:

11.09.2017
Ny nettside
11.05.2015
Ny prosjektleder i Origo
09.01.2015
Styrekompetansekurs
11.04.2014
Ny prosjektleder i Origo
[ NYHETSARKIV